Saó Reformes col·labora amb l’Associació Oasi Urbà

Saó Reformes comença una rehabilitació amb perspectiva comunitària de dos habitatges del Raval amb l’Associació Oasi Urbà. L’edifici, de més de cent anys, està situat al número 2 del Carrer de Sant Ramon, una de les zones més degradades del barri al costat de la Rambla del Raval.

A Saó Reformes, joves que participen en processos formatius i d’acompanyament tenen l’oportunitat de desenvolupar-se en un entorn de feina real i aprofundir en l’adquisició d’hàbits, responsabilitats i competències transversals. En aquest cas, ho faran participant en el projecte de rehabilitació que ha dissenyat l’Associació Oasi Urbà, que treballa des de fa més de dos anys lluitant contra la precarietat residencial del Raval a través d’un servei de rehabilitacions, suport legal i salut comunitària.

L’estat actual dels immobles dificulta greument a les veïnes que hi resideixen desenvolupar amb normalitat les seves activitats quotidianes. Fa més de 40 anys que hi viuen, i els contractes de renda són tan antics que les persones propietàries eludeixen les responsabilitats de conservació. Les arrendatàries ja s’han fet càrrec d’algunes reparacions, però la seva situació de vulnerabilitat social i econòmica els impedeix assumir la resta de reformes necessàries per garantir l’habitabilitat de la vivenda.

Les primeres intervencions han començat a partir d’una trobada participativa de totes les persones implicades: equips d’Oasi Urbà i Saó Reformes (arquitectes, enginyers, oficials d’obra, etc.) i les veïnes dels habitatges; i està previst que finalitzin el 20 de desembre aproximadament. Consisteixen en la reforma dels banys d’ambdós immobles, que es troben en greus condicions d’insalubritat i inhabitabilitat, i responen a les necessitats d’accessibilitat d’algunes de les veïnes, que pel seu estat de salut tenen problemes de mobilitat.Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies