Confinats però al costat d’infants, joves i famílies

Seguint les mesures de prevenció dictades arran del Covid-19 i exercint responsablement la consigna #quedatacasa, des de divendres passat tenim tancats els locals de Saó i suspeses les activitats.

Però aquest confinament no ens impedeix seguir estant al costat dels infants, joves i les famílies, per donar-los suport i oferir-los aquells recursos que els poden ajudar a viure la situació més tranquil·la i organitzadament possible. Mantenir-nos connectats i estar atents, creiem que és una bona manera de contribuir a generar el benestar familiar tan necessari per superar aquestes setmanes de confinament.

I com ho estem fent?

  • Els educadors i educadores referents de cadascun dels projectes tenen creats grups de WhatsApp per generar un espai de connexió i d’ajuda mútua. Depenent dels perfils de cada grup es creen dinàmiques diferents però de forma transversal es comparteixen:
    • Propostes lúdiques per jugar individualment i/o amb la família. El confinament pot ser una oportunitat per potenciar el joc conjunt i crear vincles.
    • Propostes de caire més educatiu que contribueixin a no perdre el ritme de l’escola o aprenentatge de l’idioma.
    • Notícies oficials que puguin afectar a la seva quotidianitat: matrícules a les escoles, tornada a l’escola, canvis en les avaluacions i selectivitat, ajuts establerts per autònoms, ertes, etc.
  • Els educadors i educadores referents de cadascun dels projectes tenen establert realitzar trucades periòdiques perquè els joves i les famílies ens sentin a prop, per donar-los un espai d’escolta, saber si hi ha alguna cosa que els preocupa i ajudar a trobar solucions a les diferents situacions que es puguin trobar.
  • Treballem en xarxa: davant de situacions de vulnerabilitat greus o que es puguin agreujar ens mantenim en contacte amb els referents de serveis socials, així com educadors i educadores referents d’altres entitats.

 

On contactar-nos? A través del correu saoprat@saoprat.net, i dels telèfons de les coordinacions i educadores i educadors referents.

Esperem retrobar-nos ben aviat i tornar a gaudir de la companyia i escalf dels amics i amigues, família i companys i companyes de feina i dels projectes.Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies