Que cap infant es quedi enrere en els estudis

El confinament que estem vivint des de fa més de tres setmanes està agreujant situacions que abans de l’estat d’alarma ja eren de vulnerabilitat, generant encara més desigualtat entre famílies. Una de les diferències importants és que abans de la Covid-19 els infants, els joves i les famílies es relacionaven i compartien entorns de socialització i acompanyament que els oferien recursos i espais que en aquesta situació de confinament no tenen a l’abast.

Des del minut u de confinament, les educadores i educadors de Saó estan bolcats en seguir al costat d’aquests infants, joves i famílies que participen en els diferents projectes de l’entitat, a través de trucades, missatges de WhatsApp o videotrucades. Per una banda, i molt important, per poder conèixer com estan, com es troben, si hi ha necessitats bàsiques que no tinguin cobertes; i per altra banda, per poder-los fer propostes lúdiques que els amenitzin el dia a dia i generin situacions de benestar familiar: oferint-los recursos i resolent dubtes sobre els estudis, donant-los eines per tenir més oportunitats laborals, etc.

D’ençà que s’ha sabut que en pocs dies s’inicien les classes virtuals i que tindran caràcter avaluable, ha augmentat la preocupació entre les famílies que no tenen els recursos tecnològics necessaris: ordinadors, wifi, etc.; ni espais adequats que afavoreixin la concentració; ni les eines que es requereixen per poder donar suport als seus fills i filles en la resolució de dubtes, ni per fer el seguiment de les activitats proposades pels mestres.

Per evitar agreujar aquestes desigualtats i que cap infant es quedi enrere en els estudis per falta de suport, materials o equipament tecnològic, a Saó estem fent tot el possible perquè l’acompanyament que rebien aquests infants i adolescents des dels espais de centre obert i suport a l’estudi abans del confinament, i que tant necessitaven, també el puguin rebre ara.

I per això ens calen recursos!

 

1. Hem de poder reforçar l’equip de suport a l’estudi amb més educadores: és molt important que els nens i nenes puguin tenir un seguiment diari que els ajudi a organitzar-se la feina, establir hàbits i resoldre dubtes que els vagin sorgint. És necessari un suport molt individualitzat i constant que s’equipari el més possible al treball que es feia de manera presencial abans del confinament.

2. Els nens i nenes han de tenir ordinadors o tauletes per treballar: les aules virtuals que es plantegen requereixen una tecnologia a casa que ja es considera bàsica. Cal garantir que la majoria de tots els infants tinguin els mateixos recursos i puguin accedir a les aules virtuals per fer els exercicis online com la resta.

En aquesta situació extraordinària i confusa que estem vivint, totes i tots podem trobar diferents maneres d’ajudar que ens humanitzen com a societat. Avui nosaltres et demanem que ens ajudis a fer que cap infant es quedi enrere en els estudis. Ens calen 8.580 € per fer-ho possible. Sumes amb nosaltres?

Fes un donatiu!Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies