L’impacte de la COVID-19: infància, joves i famílies

El confinament estricte de dos mesos en conseqüència de l’emergència sanitària ha tingut un gran impacte en les nostres vides, desestabilitzant tot allò que ens donava seguretat i obligant-nos a recollir-nos a casa sols o amb els nostres.

Depenent de la situació de partida de cadascú, aquests mesos s’han viscut de formes molt diferents, amb més o menys incertesa i angoixa.

La diagnosi que vam fer el mes de maig, un cop començada la desescalada, de la situació de les persones que participen dels projectes de Saó, mostra quins són els aspectes que més han afectat aquests infants, joves i famílies, i que per tant, serà on haurem de dedicar més temps i recursos per poder ajudar a reparar.

Hi ha ítems que han millorat respecte al primer mes de confinament, com són els sentiments de solitud, l’aïllament social i la irritabilitat. En canvi n’hi ha que es mantenen en nivells alts, com ara la dificultat en la gestió emocional de la situació i la dificultat per restablir hàbits saludables. Apareix la por a nous contagis i la preocupació sobre què presentarà el futur, especialment en relació amb els ingressos i recursos per tenir uns mínims coberts.

  • 81% de les famílies tenen dificultat per gestionar emocionalment la situació.
  • 61% dels adults tenen dificultats per posar límits i rutines als infants.
  • 64% dels infants no dormen bé.
  • 66% dels infants i joves estan desmotivats.
  • 74% tenen por a sortir per no exposar-se al contagi.
  • 84% estan inquiets i preocupats pel futur, el 73% en relació amb la feina i ingressos.
  • Les ofertes laborals d’empreses s’han reduït estrepitosament en un 80%.
  • 47% persones que estan en recerca de feina són menors de 30 anys.Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies