Treball en femení, trobar feina en temps de Covid

La situació de pandèmia que estem vivim actualment, causada per la Covid, ha augmentat les desigualtats i ha agreujat situacions de persones que partien d’una situació socioeconòmica vulnerable.

Des del projecte d’acompanyament a la inserció laboral estem atenent a 89 persones, de les quals el 58% són dones, el 45% són menors de 29 anys, i d’aquestes, el 65% són noies. L’Ajuntament del Prat també ha fet una diagnosi a setembre del 2020, on ens mostra que el 56,1% de la població aturada són dones, amb una taxa d’atur del 14,9%. El 79,52% de l’atur es registra en el sector serveis i el 74% de les persones aturades només tenen l’ensenyament obligatori. Totes les dades mostren, doncs, que les dones segueixen sent el col·lectiu més vulnerable quan parlem d’ocupació.

Aquesta situació ens porta a repensar el projecte, reorganitzar-nos i trobar metodologies diferents per tal que l’accés a la feina de les dones no sigui un objectiu impossible. Així ha nascut aquest setembre “Treball en Femení: preparar-se per trobar feina en temps de Covid”, un projecte dirigit a 30 dones, per donar-los les eines necessàries perquè puguin trobar feina i participar en el mercat laboral. Un espai d’apoderament per a la dona, on es busca millorar les seves competències transversals i digitals, potenciar les seves capacitats, aprofundir en l’autoconeixement i guanyar autoestima i seguretat, amb l’objectiu que puguin actuar amb més determinació i coneixement a l’hora de buscar feina, superar una entrevista de selecció, adaptar-se en diferents entorns i climes laborals i desenvolupar les tasques encomanades. Durant l’octubre hem iniciat l’acompanyament del primer dels 5 grups previstos d’entre 6 i 8 dones, amb una durada de 2 mesos i mig.

La Lídia és una de les participants al projecte. Al març li anaven a fer un contracte que no es va poder materialitzar per la irrupció de la pandèmia. Però no està disposada a llençar la tovallola. Diu que la situació i l’edat no l’hi juguen a favor, però que participar en el projecte l’ajuda a reforçar competències i a sentir-se més segura a l’hora de buscar feina i presentar-se a les entrevistes. Quan li demanem que descrigui amb tres paraules les dues primeres setmanes d’estada en el projecte diu “il·lusió, agraïment i ganes”. Queden encara setmanes per endavant i creiem que aquest itinerari acabarà amb èxit.Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies