Commemorem el Dia Internacional de les Dones

En aquest context inusual arran de la Covid-19, hem encarat un nou 8M compromeses amb la lluita contra la precarietat laboral de les dones, la invisibilització de les tasques de cures i la feminització de la pobresa.

La crisi sanitària, econòmica i social que estem vivint ha fet més evident la importància de tasques essencials de sectors feminitzats, menystingudes per un sistema que posa al davant les tasques més productives. Les organitzacions socials, l’educació, la primera línia del sector sanitari, les tasques de cures, etc. són exemples d’aquests sectors amb un elevat percentatge de dones que s’han evidenciat essencials durant la gestió de la pandèmia, i que han esdevingut centre mediàtic i de debat.

*”Dones en el treball: Dossier estadístic elaborat per l’observatori de la igualtat de gènere.” Institut Català de les Dones. Abril 2020

A Saó reafirmem el nostre compromís amb la lluita contra aquesta invisibilització, també quan deixi de ser notícia, per donar resposta a la precarietat a la qual moltes dones es veuen avocades, sobretot aquelles amb menys recursos i en situacions de vulnerabilitat.

Enguany, hem participat en la lectura del Manifest proposat pel Consell Municipal de dones del Prat per commemorar el Dia Internacional de les Dones, juntament amb l’Anna Martin Cuello, regidora de Feminisme i LGBTI, i la Carol Guillen, de l’entitat Terapeutes Solidaris i membre del col.lectiu feminista Vidues 08820. Pel context sanitari actual es va dur a terme en format virtual.

A més, durant els últims dies, des dels diferents projectes de Saó hem estat reflexionant sobre el rol de la dona en el passat i en el present, i sobre com ens agradaria que fos aquest rol en un futur.

En el cas del projecte d’infància Som-Riu, la Catia i en Rubén, dos joves que cursen Integració Social i que estan fent pràctiques amb nosaltres, van preparar i dinamitzar diverses activitats per tots els grups d’edat. Es van crear espais de debat molt interessants sobre quines coses podem fer en el nostre dia a dia per afavorir la igualtat de gènere.Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies